lördag, mars 16

En dator bara för kvinnor - åh tack så mycket!

Idag känner jag mig tämligen rabiat. I brist på skolarbete och med en pojkvän som tragiskt nog behöver spendera hela dagen i plugghögen på grund av att jag ville dricka alkohol igår!

När man är så här irriterad och störd vet ni vad man gör då? Då letar man reda på de där riktigt prickträffande (ja det är ett ord) bloggarna och sträckläser dem! Dagens val blev bland annat Ketchupmamman som med sina lättsamma texter och otroligt pricksäkra uttalanden talar till mitt sinne för humor. Att hon dessutom är lärare och pedagog och det  gör ju hela upplevelsen mycket trevligare och viktigare.

Genom denna fantastiska kvinna så upptäckte jag något helt otroligt. "Kvinnodatorn" - speciellt framtagen för kvinnor med de där särskilt kvinnliga behoven, som lösnaglar, scrap-booking, horoskop och sånt trams! Och självklart ett alternativ att skaffa en dataväska som ser ut som en elegant handväska. För vi vill ju inte att någon ska upptäcka att vi bär runt på något så oheligt som en dator. Tänk om vi läser på den, eller gud förbjude LÄR OSS NÅGOT om vår omgivning och formar åsikter om den! Fast då är det ju tur att den här datorns främsta funktion verkar vara just dagboksskrivande och horoskopläsande.

Det bästa är nog ändå att Fujitsu känner att de måste förtydliga att kvinnor uppnår nästan hälften av datoranvändarna. Ja, men då är det väl bra att de får en egen dator så att de känner att de blir prioriterade och att företagen vet vilka deras konsumenter är!  Jag menar, av världens befolkning består ju trots allt 51% av kvinnor.



Fuck you, och fuck you alla som köpt den här skräpdatorn och hopp om lite kvinnlig bekräftelse!

lördag, mars 9

Stop Motion

 

En riktigt inspirerande video. Stop-motion är oerhört svårt och väldigt snyggt när man får till det så här!

torsdag, mars 7

Kombination

Sedan några månader tillbaka klipper jag och Magnus ihop en långfilm. Det är mottagningen för Biologer och Geovetare ht 2012 som ska dokumenteras. Det är ett jävla helvetesjobb men stundvis väldigt kul. Magnus har fruktansvärt mycket tålamod med det här, i motsats till mig kan han sitta i flera timmar och bara klicka, flytta och fundera. Jag klipper också men jag tar gärna lite pauser. Det är därför det funkar så bra, han klipper just nu en massa helvetestext och flippar ur på programmet och jag tar en paus och söker efter säckvävsbröllop på internet!

Sjukt bra kombo!

tisdag, mars 5

Mugg i jutesnöre - Tutorial

Den sista tiden har jag inspirerats mycket av jutesnöre och säckväv eftersom jag tycker att det ger en väldigt genuin och naturlig finish och känsla. Det är ett väldigt tålmodigt material att arbeta i eftersom det är hållbart och relativt billigt. Jag köpte nystanet till det här projektet för 30 kronor på Clas Ohlsson men kan tänka mig att det finns billigare på många andra ställen.

Här är allt material jag använde. Muggen är en gammal plastmugg som skulle slängas eftersom den är så ful. Limmet är ett vanligt allaround lim (jag spädde faktiskt ut det med lite vatten för att få rätt konsistens) och till sist jutesnöret.

 Efter att jag spätt ut limmet penslade jag det rikligt över nedre delen av muggen. (Det spelar ingen roll om det inte täcker överallt.) Sen började jag linda jutesnöret runt muggen ganska hårt. Kom ihåg att fortsätta pensla lim hela vägen upp.

När hela muggen var täckt fyllde jag på med lite extra lim utanpå där det såg ut att lossna och fäste trådarna i botten och på toppen på samma sätt.


Slutgiltiga resultatet. Jag är väldigt nöjd hur den ser ut och den kommer att få förgylla vår hall nu för en lång tid framåt.