onsdag, februari 27

Sexigt svart

1: Läderörhängen

Dagen inspirationsboard går i lite mörkare färger än jag brukar inspireras av. Det är något stilrent över det här svarta som påminner lite om lack och läder.

Drömfångare med tutorial

 
Tidigare visade jag en massa gamla ljusmanschetter som jag slaktat till pysseländamål. Här kommer en beskrivning på vad jag har gjort av en av dem.

Min kära sambo har drömt mardrömmar sista veckan så jag tänkte att en drömfångare kanske skulle vara bra. (Att han sen drömde mer mardrömmar än någonsin den natten då jag satte upp den behöver ju egentligen inte nämnas)



Allt material som jag använde: sax, garnnystan, limpistol, vit trådband och en slaktad ljusmanschett.

Klipp bort allt överflödigt på cirkeln och börja linda garnet hårt runt om. Jag limmade fast första delen för att underlätta.

Fäst garnet med en knut och sedan en pärla för att skapa ett hänge.
Fäst sedan den vita tråden på samma ställe med en tråd och börja linda tråden runt cirkeln enligt ovan. Gör detta hela varvet runt och fortsätt sedan med samma teknik i den vita tråden.

Fortsätt hela varvet runt och så länge du vill. Fäst tråden med en knut och klipp av den.
Det är ganska vanligt att lägg in pärlor i den här vävningen, men jag ville inte lägga in det eftersom drömfångaren i sig var så liten.

 Till slut knöt jag fast tre garnbitar till i nederdelen och hängde upp drömfångaren ovanför sängen.

Lycka till!

Loppisfynd

När jag var på loppis för ett tag sedan så hittade jag en massa gamla, omatchade ljusmanschetter. Sådana där gamla, med blommor. Nu har jag slaktat dem totalt och har flera olika idéer på vad jag ska göra med dem.

Stay tuned!


onsdag, februari 20

Tiden kommer

Inspiration från olika sidor:

Min dator är fylld med en massa inspirationsbilder. Nu har jag tänkt att jag ska göra något vettigt av dem. Här en en inspirationsbild för vad jag skulle vilja göra nu i vår för att piffa upp lite!
Varje dag

Morgonsurr av väckarklockan på mobilen. En, två eller tre gånger. Sen ljudet av en mullrande kaffebryggare. En viskning om att frukosten är klar. Sen stilla sitta och prata vid köksbordet och vakna till en kopp kaffe och gröt. En påminnelse om att det är dags att gå. En kram en kyss och sen ett "jag älskar dig".

Tänk om alla mornar kunder vara så här.

måndag, februari 11

KONTROVERSIELL

Gillar det kontroversiella att jag skryter om köttgryta dagen efter jag propagerar för att vägra kött. Men köttet i vår underbara köttgryta var svenskt och det är det högsta kravet vi har när vi köper kött!
Var är den där våren nu då?

Åh, det bara snöar och snöar och snöar. Det tar banne mig aldrig slut! Och en annan sak som aldrig heller tar slut är alla våra flyttkartonger och allt som ska packas upp, det är så jobbigt!
Men lägenheten är fantastisk och superfin och vi trivs massor. Och vi har faktiskt bara bråkat lite grann, inte mer än tidigare i alla fall. Sånt där som möbler som ska skruvas ihop och flyttkartonger överallt tär lite på humöret hos oss båda.
Men mannen har tvättat alla mattor, vilket i sig är en jäkla prestation, och vi har storhandlat på IKEA och second handbutiker så det börjar se ut som ett hem nu i alla fall.


Här kommer en bild på världens godaste köttgryta som vi gjorde till lyxlunch idag. Köttgryta med vin som fick koka 4 timmar och till detta nybakt bröd med brieost. Det är tur att jag har en sambo som älskar att laga mat lika mycket som mig. Då blir det liksom alltid gott.

fredag, februari 8

VÄGRA KÖTT

Det är jobbigt att upptäcka hur skev min världsbild egentligen är. Jag väljer ju själv vilka jag omger mig med och vilka jag umgås med, i stor grad. I vissa situationer kan jag inte göra det, och då kommer de chockmoment som jag menar.

Bland mina vänner och i min familj är det självklart att man tänker långsiktigt. Att välja svenska varor och ekologiska/KRAV-märkta känns som en nödvändighet och är inte svårt, särskilt när man kan handla i välsorterade butiker.

I och med att många av mina vänner är biologer (inklusive mamma) så blir jag kanske fullproppad med propaganda om vad man bör och inte bör göra. Men att välja bort fisk från Östersjön på grund av att det faktiskt finns varningar för att den är farlig att äta (Inte bara för gravida kvinnor, utan för alla kvinnor och därmed även för män!) är inte en stor uppoffring. Vi äter faktiskt inte fisk alls och det beror på det miljöproblem som det innebär för hela världen. Det finns i dagens samhälle mycket substitut för kött och fisk.

Och min uppfattning är oftast att många är medvetna om detta och bryr sig. Jag blir helt chockad när jag upptäcker att många människor inte ens är medvetna om vilka problem som finns i VÅRT samhälle, VÅR jord och VÅRA liv. SÅ nu ber jag er, tänk ett steg till. Köp svenskt kött om ni måste eller inte alls. Köp om du måste kravmärkta och ekologiska bananer, socker och kaffe, de är viktigast!